2019. október 31., csütörtök

Őszi Szardínia túra összefoglaló

Idén, régóta dédelgetett álmom vált valóra és szinte az egész októbert Szardínián töltöttem. 
Nagyon jók a tapasztalatok. Végig meleg volt, a víz 21-22 fok, hosszúlábú, de rövidujjú neoprenben lehetett menni, a levegő sem hűlt még este sem 18 fok alá, a napon meg strandidő volt.
Tömeg nem volt most sem, sok pizzéria és szállás már zárva van ilyenkor. Most Rena Majore-n laktam Santa Teresa-tól 5km-re, a három hét 365EUR volt egy "monolocale" házban (4 ággyal).
A szélre sem lehet panasz, minden volt. Volt olyan hullámzás, hogy nem tudtunk bemenni, és volt árbocgyilkos shorebreak is. Az elején főleg nyugati szelek fújtak 4.5-5.3-ra, a hónap második felében keleti és délkeleti szél volt, ez nem annyira jó, de San Teodoro spot-ot érdemes volt meglátogatni (ez 3 nap volt). A környékbeli Naracu Nieddu, Vignola, Porto Liscia, Porto Pollo már ismerős, szerencsére, kb mindenhol ugyanannyit szörföztem. Összességében 21 napból 11 szörfös nap volt, úgy hogy nem vettem elő a 125literes Goya szlalom deszkát, sem hydrofoilt, sem 5.7-nél nagyobb vitorlát! Két napnál több szélcsend sosem volt, általában délután lehetett szörfözni, mondjuk a korán sötétedésre figyelni kell, fél 7 körül kezd lemenni a nap.




















Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Vevőink küldték

Sikeres a szponzorprogram, azaz már el sem kell mennem snowboardozni, és nem kell a Raven pr fotóira támaszkodnom, ha jobbnál jobb képeket s...