2014. március 24., hétfő

Maui

A szeptemberben lábtörés miatt elmaradt Maui (Hawaii) túrát most pótlom éppen. A hely nagyon különleges, szörfös szempontból is nagyon eltér az eddig látottaktól. Itt alig siklásban kell bejutni a hullám mögé, majd a 1.5-2 méteres hullámon waverideolni kifelé. Nekem nagyon szokatlan ez az irány. A hullám (Kanaha lower) sokkal lassabb mint pl Prasonisi, viszont sokkal erősebb és hosszabban törik. Emiatt, és a gyenge szél miatt alig siklásban jól be is tekert egy első nap, igen sokat voltam víz alatt (ennyit még életemben nem), aztán vagy 100 métert úsztam a cucc után, de végül szerencsére minden jól alakult. Azóta óvatosabb vagyok, a szél is jobb, meg jobban látom, hogy melyik részen lehet átlavírozni. 
A Goya shopban minden le volt zsírozva előre, hogy bármilyen felszerelést adnak, így 4.0, 4.5, 5.0 + 85 literes Quatro Thrustert választottam, de másnap inkább kértem egy 92literes Quatro LS-t (szintén 3 szkeggel) és egy 5.3-as vitorlát, mert eddig nem pusztított. Ez a cucc jó, de 4.0 és 4.5 még nem kellett.
A shopban a deszkatervező Keith Teboul, a vitorlatervező Jason Diffin és Pascal Bronnimann segítettek, mutatták meg a gyárat, pont betévedt Levi Siver is. Sajnos az AWT nyitópartyját végül kihagytuk, de elég sok szörfös híresség pont most van Maui-n. Ricardo Campello mellettünk nézelődött Hookipán, és Klaas Voget-et is láttuk a jövő évi 3 latnis Simmer vitorlájával.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Árboc mérés 2.

Aki nem követ minket Facebookon , annak írom most le a második árbocvizsgálati eredményeket. Az volt a kérdés, hogy hogyan befolyásolja az ...