2017. április 21., péntek

A szeszélyes Szardínia

Megvolt eddigi legkorábbanra tervezett olasz túránk. Azért mentünk ennyire hamar, mert érdekes módon míg nálunk eszeveszett hideg volt télen, addig a Földközi tenger nem hűlt a szokásos mértékben. Februárban is 14 fok volt, míg általában ez 11-12 szokott lenni, és így már április első hetében elérte a 15-16 fokot, pedig ez az április végén szokásos. Ez motivált, és az, hogy minél korábban megyünk annál jobb a szélstatisztika.
Ez nem jött be, pedig egy méretes ciklon kavargott érkezésünk első két napján (vasárnap és hétfőn) a sziget körül, de valahogy csak az eső esett és a szél nem fújt. Ráadásul hideg, felhős idő volt 14-16 fokkal. Hétfőn azért billegtünk egy kicsit a Vignola-i szörf szállás mellett, de ez még nem volt az igazi. Keddre normalizálódott a helyzet, azaz előbújt a nap, lehetett is csúszni a Porto Liscia-i öbölben egy kellemest - a nyugati szél itt felerősödik kicsit - 6.3-mal mentünk, de az 5.3 is elég lehetett volna, de sima vízen könnyű megfogni a nagyobbat is és biztosra mentünk. Szerdára a nyugati szél olyan lett, mint amiért megyünk. Délelőtt 11-kor bekapcsolták 5.3-ra és este 6-kor még mindig fújt. Hozzáteszem, mind a négyen ugyanakkorával mentünk, mégis nekem volt a legjobb a nap, lehet hogy a vadiúj RDM11-es Simmer árboc számít ennyit? Kb. délig egyedül voltunk a parton, fantasztikus érzés volt. A helyiek ekkor jöttek és ők az öböl túlsó, hullámosabb részén szálltak vízre. Átcsúsztam, baromira megérte, a 2-3 méteres hullámok ugyanis ott megtörtek, tisztára Maui érzés volt, nagyon meredek törő hullámokkal és sideshore széllel. A wave ride hirtelen új értelmet nyert. Persze be is darált párszor. Visszacsúsztam a kocsihoz 76 literes wave deszkára cseréltem a 102 literes Quatro Sphere-t, és egész délután siklásban maradtam.
A csütörtöki javuló időben tettünk egy elkeseredett próbát Alghero-ba, de pont csak szlalomra/kite-ra lett volna jó, így maradt a városnézés, Capo Caccia és Castelsardo. Pénteken végre napozni is lehetett, bár 20 foknál nem lett melegebb, Porto Liscián heverésztünk. Az indulás napjára sem jött meg időben a szél, hacsak azt az egy órát nem számolom, amit Vignolán 6.3-mal lengedező keleti szélben, jó érzékkel pont eltaláltam. Jó érzés volt így a kompra szállni.
Összesítve keveset csúsztunk (2 teljes értékű és 2 fél nap), de az az egy igazi NAGY NAP és a jó társaság már megérte. A fotókat még le kell válogatni, de kicsit időzavarba kerültem, mert hétfőn NYÍLIK az ÚJ SZÖRFBOLT!
Porto Liscia - Gallus

Porto Liscia - Marci

Porto Liscia - Holló

Kedvenc wave spotunk - Marina delle Rose / Lu Littaroni

Elsőként a parton

Egyedül szerelünk

Marina delle Rose - Gallus

Józsi 5.3-mal

Marci 5.3-mal

Gallus 5.3-mal

Holló 5.3-mal

Csak mi a vízen

Vignola keleti szélben

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Új év, új logo

A 2019-es évet új logo bevezetésével kezdjük. Remélem tetszik. Félreérthető volt, hogy a Bartók Béla úti üzleten miért Windsurfbolt É...