2016. január 24., vasárnap

Jégszörf és időjárás előrejelzés

Klassz hidegekkel indult az év, a Velencei tó be is fagyott. Még egy nap kellett volna, amikor megjött a felmelegedés. Hihetetlen, de 2 hétig plusz volt, 5-8 fokok repkedtek és a jég még mindig egybefüggő maradt, de valószínű, hogy elvékonyodott. A korábban ráesett hó teljesen elolvadt. Na erre jött 4 nap hideg ismét és fantasztikus tükörjég alakult ki. A napi munkát nélkülözni bíró szörfösök január 21-én erős szélben szétjégszörfözték magukat (a videón Horesz az új Goya Banzai-jal):

https://vimeo.com/152635998

De jött a hétvége és szombaton végre mindenkinek jutott a jóból egy kicsi. Sajnos csak halvány déli szél lengedezett, így nem volt akkora a tempó, de panaszkodni csak a vasárnap miatt lehet, mert annak ellenére, hogy korábban még egy hét hideget jósoltak és erős északi szelet, ehelyett álló meleg levegő fogadott és 5cm friss hó. Na ez nem kellett volna, a jég több helyen kilatyakosodott, a hó miatt nem lehet látni az egyenetlenségeket, és ha tényleg ilyen meleg lesz a héten, akkor a jövő hét végi session is bedőlhet. Persze ma reggel -3C volt, szóval még nincs veszve semmi.

A képen 6.4-es Simmer X-type-pal szelem a jeget - a vitorla 49.000-ért megvásárolható :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Új év, új logo

A 2019-es évet új logo bevezetésével kezdjük. Remélem tetszik. Félreérthető volt, hogy a Bartók Béla úti üzleten miért Windsurfbolt É...