2015. május 11., hétfő

Szardíniai vándorok

Már 2 hete megjöttünk a szardíniai túráról, de annyi teendő gyűlt össze, hogy most írnék róla pár szót, részletesen hamarosan.

Röviden nem volt szerencsénk. A guru 3 csillagos előrejelzést írt az első napokra, messzebbre meg nem tervezünk, de gyanús volt, hogy össze-vissza tette a helyeket és az erősség is napjában többször változott. A térképeken már jól látszott, hogy a szerencsefaktorra igen nagy szükség lesz, mert nem egy nagy front vagy áramlás várható, hanem több kisebb szeles folt alakult ki a sziget körül.

A megérkezés napján Vignola-t választottuk szörfözésre és szállásnak is, itt 6.2-5.2 és 95 literes deszka kombináció működött, szép idővel (bár a víz elég hűvös volt), majd az eső is esett, de ehhez hozzá vagyunk szokva. Szóval jól indult. Aztán az előrejelzésnek megfelelően semmi 3 napig. A várakozást hamar meguntuk, és egyébként is a déli részre is kíváncsian, lementünk Chia-ra. Borzasztó messze van, hosszú az út, és csak egy napot tudtunk csúszni, 6+ vitorlákkal (egy délelőttöt meg elszúrtunk a megfelelő spot keresésével), így visszamentünk Vignolára, ahol viszont semmi sem fújt, vártunk 1 napot, és utolsó előtti napon Alghero-t választottuk, mert oda 90% volt a szél. Ez sem jött be, ellenben az utolsó napon reggel 4.7, majd 5.2 vitorlákkal toltuk délután 3-ig, aztán irány a komp. Összefoglalva 9 napból siralmas 3 nap csúszás, ráadásul ezek sem voltak igazán kiemelkedő "tengeri" körülmények. Kárpótolt, hogy a sziget még mindig szép, és a fagyi tökéletes.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Vevőink küldték

Sikeres a szponzorprogram, azaz már el sem kell mennem snowboardozni, és nem kell a Raven pr fotóira támaszkodnom, ha jobbnál jobb képeket s...