2012. december 16., vasárnap

Jégszörf bérlés Érden

Mindig valami újdonságon gondolkozom. Idén télre beszereztem több jégszörföt, azért hogy bárki kipróbálhassa, kibérelhesse. Nem vészes a jégszörf ára, de ha egy szezonban pár alkalommal kell csak, akkor fajlagosan jobban jársz így. Árak a www.windsurfbolt.hu oldalon. Dakron vitorlát is adok hozzá, ha nem akarod a legjobb vitorládat veszélynek kitenni.

A jégszörf egyébként veszélyesnek tűnhet, de nem annyira az. Jóval egyszerűbb, mint vízen szörfözni, az indulás könnyű, nem kell felhúzni a vitorlát, wasserstartolni. Eséskor inkább csúszol, mint koppansz, a sok és vastag ruha tompítja az ütést, de bukósisakot azért érdemes felvenni.
Trapézolni kötelező itt is, de a testtartás jóval függőlegesebb, mint a vízen, így nem annyira fárasztó. A jégre persze figyelni kell, érdemes ott menni, ahol már sokan mentek korábban. Vigyél magaddal egy hosszú kötelet, és régi csavarhúzóból applikált marokeszközt kötéllel a kabátodhoz rögzítve - ezzel tudod magad kihúzatni illetve kikecmeregni a beszakadt jégből. Pont a beszakadásveszély miatt sose menj egyedül a jégre
Göröngyös jég nem akadály, ha pár centi hó van rajta, az még külön jó is - persze így nem lesz annyira gyors a járgány. Ha víz áll a jégen akkor is tudsz menni, sőt Balatonfűzfőn, az öbölben még akkor is találsz jeget, amikor Budapesten már tavaszias az idő.
A sebesség döbbenetes lesz elsőre. Nagyon kis szélben is 30-40 km/ó-val indul a móka.

A Balaton és a Velencei tó már most befagyott, az alacsony vízállás kedvez a jég kialakulásának

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Új év, új logo

A 2019-es évet új logo bevezetésével kezdjük. Remélem tetszik. Félreérthető volt, hogy a Bartók Béla úti üzleten miért Windsurfbolt É...