2012. szeptember 13., csütörtök

100% Prasonisi (Wizzair+Bendegúz kombó)

Szeptember 1-8 között megjártuk Prasonisit ismét, és 100%-os statisztikát produkáltunk, azaz minden nap szörföztünk, nem is kellett 5.3-nál nagyobb vitorla, de előkerült a 3.7-4.2-4.5-4.7 is, illetve a 74 literes wave deszka is.

Az utazást és szörfszállítást nagyon alaposan körbejártuk. Még év elején nagyon olcsón sikerült Wizzair jegyet szereznem, ezt kiegészítve egy sportfelszereléssel (ami max 32kg, azaz két deszka és a két árboc egy duplabagben) illetve egy normál feladható poggyásszal (ami max 32kg szintén, de csak 170cm hosszú lehet, ebben volt a 3 vitorla, a bum, meg a ruhák, trapézok) csont nélkül vettük a reptéri feladást itthon is és Rodoszon is. Ha valaki sportfelszerelést (16.500Ft oda-vissza) rendel, akkor telefonon (358-6591) jelezni kell, hogy ez szörf lesz, de a tapasztalat szerint akinek ez nem sikerült, az se került bajba. A normál poggyász ára 13.750Ft oda-vissza, de ezeket érdemes neten foglalni, mert a reptéren dupla árat fizettetnek. Mindenestül 63.000Ft-ból jöttem ki, ami elég jó.

A szállás Bendegúznál volt, sátorban, sajnos a wave oldaltól messze, a Kirschner center mögött - így fotók, videók nem készültek és jó sokat kellett gyalogolni, vagy a vízen negyedszelezni, hogy a helyes oldalra (wave) kerüljek. Mindig megérte, ezerszer jobb, mint az összetört sima víz.

Az első két napon kicsit kímélősen csúsztunk 5.3-mal, mert a prognózis szerint hétfő-szerdáig érkezett a dzsihád. Már a második napon, vasárnap erősődni kezdett a szél, és itt indult egy sötét 24 óra is, azaz Marcinak elúszott a teljes riggje, egy gumicsukló szakadást követően, du 6 után a sima vízen. Tanulság nincs, hacsak az nem hogy elfújó erős szélben az áramlás miatt a sima oldal sem veszélytelen. Másnap ideális 4.5-es idő kerekedett, na ekkor sikerült a Balázsnak kiszakítani a Simmer Blacktip 4.8-at, illetve nekem a GUN Steel 4.5-et, és a Józsi wavedeszkájának az orra is letört. Pedig a körülmények nem voltak durvák.
Ez nagyon megviselt, de a Benditől kölcsönkapott cuccokkal toltam tovább 4.2-vel, 4.7-tel, majd szerdán 5.3-mal kissé túlvitorlázva. Megjegyzem az új Quatro FSW95 ezzel az 5.3-as Iconnal egy álom még hullámok között és durva szélben is. Csütörtökön, péntek délig továbbra is 5.3-mal lehetett egész nap csúszni, remek volt, aztán rádudált és délutánra elő kellett szedni a 3.7-et. Ez a délután mégsem lett túl jó, a szél rángatott és sokszor kevés volt, így az addigra megnövekedett hullámokban a mosógépben kutyáztam meglehetősen sokat. Nem volt élvezetes, ugrásokat nem mertem már vállalni a fáradtság miatt, de a sportértéke komoly.
Ennél többet nem kívánhatok, a kezem a rendszeres Leucoplast / Bepanthen kezelésnek ill a kesztyűnek köszönhetően jól bírta, a vitorlán kívül minden megúszta, a vászon jelenleg gyógyul Elvis-nél.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Új év, új logo

A 2019-es évet új logo bevezetésével kezdjük. Remélem tetszik. Félreérthető volt, hogy a Bartók Béla úti üzleten miért Windsurfbolt É...