2009. december 21., hétfő

2010-es surf deszkák

Szinte kivétel nélkül minden márka kihozta a 2010-es deszkáit (kivétel a Quatro - de tudjuk, jó munkához idő kell, és a srácok profik!).
Most tettem fel a www.windsurfbolt.hu-ra a BIC 2010-es választékát. 2009-ben szerintem jó úton indultak el, azaz csináltak egy profi sorozatot (Techno Pro), de 2010-re mintha visszavettek volna az ötletekből.
Majdnem minden maradt ami volt - persze ez akkor jó duma, ha már tökéletesek a cuccok. És amire a BIC való arra tényleg. Egyszerű freeride deszkák, jó áron. 2010-ben kék színben (kicsit deja vu érzés, 2000-2001-ből maradt még biztosan kék színező).

A dizájn már megint bűnronda lett - persze a szörföt nem nézegetni kell, mint egy festményt, hanem használni. Amit eddig írtam, azt a Core szériára értettem. Na ez van, ők a gyártók, és a Techno és a Techno Pro azok szebbek jóval, de ebben a szegmensben meg illik évről évre valami újat nyújtani - ők meg inkább elvettek - kimaradt a 118 literes deszka. Aztán kimaradt a 240 literes Nova is. Van helyette SUP (Stand Up Paddle - BIC Jungle Wind), azaz állós, evezős szörf. Erről majd egyszer külön megírom a véleményem, de ritka nagy baromságnak tartom. Mert ahol van hullám, oda minek az evező, ahol meg nincs, ott miért nem jó ülve evezni...?
A nagy dobás szerintem azonban a kihalt HiFly helyett (RIP, már lehet, hogy www.hifly.de sincs), annak a piaci rését betömő polietilén tanuló deszka. Ez akkora ötlet, hogy akár én is kitalálhattam volna - főleg itt Magyarországon. Olcsó, tartós, összetörhetetlen - kicsit nehéz, kicsit lassú, de a mienk lehet ::(. Ilyennel persze sehol sem szörföznek a világon, de nálunk tuti siker. Tanulni majdnem mindegy, legalább túléli az eséseket. De az az ótvar dizájn már megint? Na nem mintha a HiFly szebb lett volna...
Írnék egy pár sort az AHD deszkákról is, de ezek a hamis franciák mindig trükköznek. Az a rögeszméjük, hogy nem hoznak ki egy komplett választékot évről-évre, hanem folyamatosan fejlesztenek. Így akár minden hónapban lehetne újdonságuk, viszont nagyon nehéz eligazodni a több éven átívelő modellekben.
2009-ben év közben jött ki az új Rebound, az új SL1 és a Concept Wave. Ők sem tudtak ellenállni és kihoztak olyan deszkákat mint a Summer Board (SUP) és a SeaLion (hobbi hullám és gyengeszeles deszka).
Video itt (unalmas, de meglepő, kb. 10 percig siklanak valami fura hullámon): http://vimeo.com/7414469.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Vevőink küldték

Sikeres a szponzorprogram, azaz már el sem kell mennem snowboardozni, és nem kell a Raven pr fotóira támaszkodnom, ha jobbnál jobb képeket s...