2009. november 22., vasárnap

Műszaki megoldások

Első kedvenc témám, a szörf mint technikai sport fejlesztése. Gépészmérnök konstruktőrként sokszor gondolkozom új fejlesztéseken. Eljátszom a gondolattal, hogy kik és mit csinálnak a legnevesebb márkáknál. Az az érzésem, hogy minden márka kiszolgáltatott az alapanyag beszállítóknak, abból kell valamit csinálni ami adott. Nyilván nincs sok monofilmgyártó, árbockészítő, de még gumicsukló-készítő cég sem, de azt gondolom, még profi szakember sem a világon.
Mert ugye profi szinten kell szörfözzön az illető, hogy lássa a LÉNYEGET, amit nem lehet elmagyarázni (pl. hogy egy apró mechanikus szerkezet hogyan tud a só és homok hatására összegyógyulni, és ez hogyan idegesíti az éppen szörfözni induló felspannolt szörfert), de ugyanakkor képzett tervező/beszerző/gyártástechnológus is legyen.
És itt jön a fanatizmus - aki a szörfözés közelébe keveredik és olyan szerencsés, hogy egy műhelyben dolgozhat, azelőtt kitágulna a világ. Szerintem szabadalmak és megoldások ezrei jöhetnek még, csak nincs aki kitalálja és eljuttassa a megvalósításig. Gondolj csak egy apró alkatrészre lattnifeszítőre! Hány megoldás volt, van és lesz?
Vagy ott van a csattos bum - éveken keresztül kötöztük a bumot, mindenki tudta hogy mi a baj, a megoldás egyszerű mint a bot, a tervezők nem voltak butábbak, és mégis meddig vártunk?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Vevőink küldték

Sikeres a szponzorprogram, azaz már el sem kell mennem snowboardozni, és nem kell a Raven pr fotóira támaszkodnom, ha jobbnál jobb képeket s...